Spelmansstämman

Traditionen med det årligen återkommande evenemanget Spelmansstämman började under Musik vid Siljan 1994.

Då var Stockholms Spelmanslag intresserade av att spela i bystugan. Det tyckte vi var jätteroligt, då det var länge sedan det hade varit någon ”riktig” stämma i byn, trots att det fanns så många storspelmän från Östbjörka. Men nu var vi igång igen.

Det kom väl inte så jättemycket folk den där första gången: En del dansare från bygden, några tillresta från här och var och så förstås Stockholms Spelmanslag med sina dansvänner. Men vi ville fortsätta och, viktigast av allt, det ville även Stockholms Spelmanslag.

Spelmanslaget och vissa stöttepelare organiserade om stämman till att även inkludera solospelmän och bjöd in bland andra Göras Leif och Pers Hans Olsson att gästspela. Detta och en del andra åtgärder fick önskat resultat och danspubliken strömmade till.

ÖSTBJÖRKA SPELMANSSTÄMMA 2014. TORSDAG 3 JULI

Årets tema; "20 ÅRS JUBILEUM"
* Fyra dansbanornor * 100 spelmän* DANS KL 20-02

Årets spelmän; Gamla Enskede Spelmän,Täby Spelmansgille,Lisa Rydberg o Lisa Eriksson Långbacka, Hans Röjås, Knapp Britta o Karin, Orsa Spelmän, Täpp Jenny Nylander o Jenny Bergman o Täpp Ida Almlöf, Pers Hans o Alexander Olsson o Lars-Gunnar Björklund o Stig Ivars, Maria o Britta Röjås, Stockholms Spelmanslag, Kaisa Abrahamsson o Hanna Tibell o Håkan Liden, Kalle Almlöf o Pers Hans Olsson o Björn Ståbi, Mats Berglund, Anders Bjernulf o Lars-Gunnar Björklund o Fredrik Lindh, Peter Pedersen o Eva o Bruno Bjärnborg, Tore Bolstad, Hady Prett, Bess-Ess-Laget, Anders Henriksson o Marit Nordfors, Söndagsorkestern, Johan Nylander o Erik Berg, Zara Helje o Anders Almlöf o Mattias Helje.
Spellista på en dansbana för dig som vill spela till dans!

Dansa polska! Grundkurs med Anders Holm 18.30-19.30"

Åk Backavägen norrut från Rättvik. Följ skyltarna mot Östbjörka.

Buskspel - dans - servering - naturcamping.

Infotel. 0248-150 73, 0248-151 17, 073-150 24 91, 070-333 65 95, 070-358 50 44

Välkomna!